Μέλι

Μέλι

ΜΕΛΙ BIOΛΟΓΙΚΟ: 1 Kg. 440 gr, 290 gr, 150 gr, 50 gr

Το Passion Honey, είναι ένα βιολογικό μέλι που παράγεται στην ορεινή περιοχή του Χολομώντα Χαλκιδικής .
Η εποχική σειρά της παραγωγής μελιού και τα χαρακτηριστικά κάθε είδους είναι τα εξής:

1. Ανθόμελο Δάσους

Το ανθόμελο Δάσους είναι ένα μέλι το οποίο προέρχεται από βότανα, λουλούδια του δάσους και άλλα αυτοφυή άνθη. Είναι αρκετά αρωματικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο ως προς την θρεπτική αξία του. Προτιμάται ιδιαίτερα από τα παιδιά για την γλυκιά και παιχνιδιάρικη γεύση του.

2. Μέλι από Έλατο Χολομώντα.

Ο Χολομώντας και ειδικά ο Ταξιάρχης είναι γνωστός για την καλλιέργεια των Χριστουγεννιάτικων ελάτων. Η μία από τις δύο κατηγορίες αυτών των ελάτων προσφέρει στις μέλισσες ένα σπάνιο μελίττωμα με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας ένα ιδιαίτερο μέλι. Το μέλι ελάτου αναγνωρίζεται από τις ευδιάκριτες περλέ ανταύγες του και το σκούρο (καστανόξανθο) χρώμα του.

Tο συγκεκριμένο είδος μελιού έχει αρκετά καλή γεύση, χωρίς να είναι πολύ γλυκό, ενώ επειδή είναι ιδιαίτερα πυκνόρρευστο και έχει χαμηλά ποσοστά σε σάκχαρα, δεν κρυσταλλώνει. Επίσης είναι πλούσιο από θρεπτικά συστατικά ,αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Αποτελεί μία από τις πιο καλές αλλά και ακριβές κατηγορίες μελιού γιατί παράγεται μικρή ποσότητα και όχι κάθε χρόνο.

Τέλος μετά την κουμαριά είναι το δεύτερο μέλι που μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη.

3. Μέλι Καστανιάς

Η Καστανιά είναι ένα από τα σπουδαιότερα μελισσοκομικά φυτά, χάρη στην εξαιρετικής ποιότητας γύρη και το νέκταρ που παράγει. Μπορεί το μέλι καστανιάς να θεωρείται ανθόμελο, ωστόσο έχει χαρακτηριστικά μελιού μελιτώματος καθώς παράγεται τόσο  από το νέκταρ της καστανιάς (Castanea sativa) όσο και  από τις μελιτώδεις εκκρίσεις που  παράγονται από την αφίδα Myzocallis castanicola. Οι μελιτώδεις εκκρίσεις ξεκινούν τον Μάιο και συνεχίζονται μέχρι τον Ιούλιο.

Το χρώμα του μελιού καστανιάς είναι σκούρο.  Όσον αφορά τη γεύση του, είναι ελαφρά πικρή αλλά δυνατή, έντονη και με μακριά διάρκεια. Η δυνατή γεύση του μελιού καστανιάς οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων. Τέλος, παραμένει σε ρευστή μορφή χωρίς κρυστάλλωμα για περίπου 1-2 χρόνια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και τα χαμηλά ποσοστά γλυκόζης. Είναι ένα μέλι με υψηλή θρεπτική αξία, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα και τανίνες. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες, και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη καλή κυκλοφορία του αίματος.