Οξύμελι Previous item Κηραλοιφές Next item Βασιλικός Πολτός

Οξύμελι

Οξύμελι

ΟΞΥΜΕΛΙ: 250ml
-μέλι & ξύδι
-μέλι & ξύδι + flavors

Το οξύμελι είναι ένα γλυκόξινο αρχαίο Ελληνικό τρόφιμο από μέλι και ξύδι, το οποίο αναφέρθηκε πρώτα από τον Ιπποκράτη, και στη συνέχεια από τον Γαληνό. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς χημικά, συντηρητικά ή πρόσθετα, από πολύ καλής ποιότητας ξύδι σαφυλιών και βιολογικό μέλι δασόμελου. Ένας συνδυασμός που θα σας «κερδίσει» από την πρώτη κιόλας δοκιμή.

Η ιδιαίτερη γεύση του ξυδιού καλύπτεται άψογα από το μέλι, ενώ η γλυκύτητα του μελιού, μετριάζεται από το ξύδι. Ένα προϊόν που συνδυάζει δυο πολύ ωφέλιμα προϊόντα και προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία.

Το ξύδι από τη μία μειώνει την λιπαρότητα των τροφών, ενώ το μέλι έχει διαλυτική δράση.

Το οξύμελι προτιμάται ως περίχυμα σε όλες τις σαλάτες, όπως για παράδειγμα στις πράσινες σαλάτες, τα ψητά ή βρασμένα λαχανικά , σε φαγητά, κυρίως ψημένα, όπως τα οσπρια, το πιλάφι, στο μαρινάρισμα ή ως σάλτσα του κρέατος αλλά και ως σιρόπι στο γιαούρτι ή το παγωτό Το οξύμελι προσδίδει μια γλυκόξινη, μοναδική, γεύση σε όποιο είδος φαγητού αποφασίσετε να το προσθέσετε.

Παράλληλα, το οξύμελι έχει και χωνευτικές ιδιότητες, ειδικά αν διαλυθεί στο νερό. Φυσικά, είναι και δροσιστικό «ποτό», για όλες τις ώρες της ημέρας αραιωνοντάς το με νερό .

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του Οξύμελιου;
– Μειώνει και αντιμετωπίζει άμεσα τις δυσπεψίες.
– Συμβάλλει στην απόφραξη του συκωτιού και όλες τις στενες διοδους
– Συμβάλλει στην αραίωση και διαλύει παχιούς χυμούς
– Είναι κατάλληλο για την δίαιτα που λεπταίνει
– Είναι ιδανικό για κάθε ηλικία
– Δεν προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι
– Δεν εχει καμια ακαταλληλότητα

Συστατικά: 70% Ελληνικό μέλι δάσους, 30% Ελληνικό ξύδι σταφιλιών
Δεν υπάρχουν αλλεργιογόνα
Δεν απαιτείται μαγείρεμα