ΠΡΟΠΟΛΗ

Βάμμα πρόπολης ή το μοναδικό λάδι πρόπολης

Η πρόπολη είναι μια ουσία ιδιαίτερα γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ήδη από την Αρχαιότητα. Γνωστή ως «μαύρο κερί», πολλοί λαοί χρησιμοποιούσαν την πρόπολη ως φάρμακο, καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστή η αντιφλεγμονώδης δράση της. Η χρήση της πρόπολης  δεν διαφέρει αρκετά σήμερα, καθώς πάλι χρησιμοποιείται ως φάρμακο ή ως συστατικό άλλων σκευασμάτων

Η γύρη, ο βασιλικός  πολτός και η πρόπολη, συλλέγονται, καθαρίζονται και στην συνέχεια συσκευάζονται και αποθηκεύονται σε βαθιά κατάψυξη.

Λάδι και βάμμα πρόπολης

Η πρόπολη είναι ιδιαίτερα γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της, καθώς συμβάλλει στην άμεση διέγερση των μακροφάγων του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, ενώ καταστέλλει διάφορα ένζυμα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να αναπτυχθεί κάποια φλεγμονή.

Σε περιπτώσεις ιώσεων η πρόπολη δρα ενάντια στους ιούς, με τις ιδιότητες της να ενισχύονται άμεσα με τον συνδυασμό με τη γύρη και τον βασιλικό πολτό .

Πιο συγκεκριμένα, , η πρόπολη είναι η καλύτερη επιλογή στην αντιμετώπιση των ιών της γρίπης, του Η1Ν1 και Η1Ν3 αλλά και πολλών άλλων.

Παράλληλα, ηαντιμυκητιακή δράση της πρόπολης, ειδικά ενάντια σε βακτήρια όπως αυτά τωνCandidaalbicans, Trichomonasvaginalis, κολοβακτηρίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η πρόπολη προσφέρει τη δυνατότητα σάρωσης των ελεύθερων ριζών οξυγόνου, ενώ προστατεύει την βιταμίνη Cτου οργανισμού από την οξείδωση.

Όσον αφορά την ανοσοποιητική της δράση, έχει αποδειχτεί ότι η πρόπολη διεγείρει και ενισχύει το γενικό και ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέροντας έτσι άμεση ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Τέλος, η αντισταμινική της δράση, σε συνδυασμό με τη γύρη συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, με την σταδιακή υποχώρηση των συμπτωμάτων και κατ’ επέκταση στην σταδιακή ανοσοποίηση.

Δοσολογία: παιδιά έως 16 ετων 5-7 σταγονες καθημερινά, Ενήλικες έως 10 σταγόνες καθημερινά                                          

Θα πρέπει για τουλάχιστον 3-4 μήνες να είναι συνεχή η χρήση της και ειδικά τους χειμερινούς μήνες.