ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ

Είναι 100% ανεπεξέργαστο και δεν υπόκειται σε καμία προσθήκη συντηρητικών,  χρωμάτων ή αρωμάτων. Επίσης, το μέλι δεν περνάει από διαδικασία θέρμανσης, δεν φιλτράρεται , είναι ανεπεξέργαστο, με αποτέλεσμα να μη χάνονται οι ιδιότητες και οι θρεπτικές του ουσίες.
Οι βασικές μας ποικιλίες είναι βελανιδιά, πεύκο, σουσούρα(φθινοπωρινό ρέικι), ανθόμελο δασους, λεβάντα.

Βελανιδιά

 

Ιδιαίτερα πλούσια και μεστή γεύση

Από τον ορεινό όγκο της Χαλκιδικής. Σκουρόχρωμο μέλι με ωραίο άρωμα. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εμπεριέχει  μεγάλες ποσότητες από κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Ενισχύει τον μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Μπορεί να βοηθήσει στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση  και χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας.
Διατροφική αξία ανά 100g
Ενέργεια………………1272Kj/304kcal
Λιπαρά…………………0g
εκ των οποίων κορεσμένα………0g
Υδατάνθρακες……82g
εκ των οποίων σάκχαρα…………82g
Πρωτεΐνες……………0,3g
Ενδώδιμες ίνες……0g
Na………………………….4mg
 
Το μέλι διατίθεται στις παρακάτω  συσκευασίες: 
1 κιλό, 0,440 γρ, 0,290γρ. 0,150 γρ  
 

Πεύκο

 

Μοναδική γεύση

Μέλι πεύκου απ΄τη Σιθωνία Χαλκιδικής, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία που οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που περιέχονται στη σύστασή του. Απ΄ τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.). Μέλι σκουρόχρωμο, παχύρευστο και ιδιαίτερα εύγευστο για τα παιδιά.
Το μέλι διατίθεται στις παρακάτω  συσκευασίες: 
1 κιλό, 0,440 γρ, 0,290γρ. 0,150 γρ  

 

Σουσούρα - Φθινοπωρινό Μέλι Ερείκης

 

Εξαιρετικής θρεπτικής αξίας

Το μέλι Φθινοπωρινής ερείκης – σουσούρας  χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας με υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους και φαινόλες. Αν και ανθόμελο. Είναι πλούσιο σε πυρίτιο, βόριο και βάριο . Βοηθά στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών. Είναι  ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό & τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι σκουρόχρωμο μέλι  και κρυσταλλώνει γρήγορα.
Συλλέγεται από το ορεινό όγκο του Χολομώντα Χαλκιδικής.
Το μέλι διατίθεται στις παρακάτω  συσκευασίες: 
1 κιλό, 0,440 γρ, 0,290γρ. 0,150 γρ 
   
      

 

Ανθόμελο Δάσους

Εξαιρετικά αρωματικό

Το Ανθόμελο Δάσους είναι  μέλι από βότανα, λουλούδια του δάσους και άλλα αυτοφυή άνθη. Είναι αρωματικό, σκουρόχρωμο και με μεγάλη θρεπτική αξία. Προτιμάται ιδιαίτερα απ΄ τα παιδιά για τη γλυκιά και παιχνιδιάρικη γεύση του . Οι τονωτικές και ευεργετικές ιδιότητες όπως και το χρώμα του, διαφέρουν ανάλογα με το νέκταρ των φυτών. Βοηθά στην πέψη και την ανάπτυξη των παιδιών. Δίνει ενέργεια, αντοχή, βοηθά στην εντερική λειτουργία. Κρυσταλλώνει γρήγορα. Συλλέγεται από το Πανεπιστημιακό δάσος του Ταξιάρχη.
 

Το μέλι διατίθεται στις παρακάτω  συσκευασίες: 
1 κιλό, 0,440 γρ, 0,290γρ. 0,150 γρ  

Λεβάντα

Πλούσια γεύση

Θεωρείται ως μια από τις πιο ιδιαίτερες, σπάνιες και γευστικές ποικιλίες μελιού γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στα ανώτερα γαστρονομικά προϊόντα. Περιέχει υψηλά ποσοστά σακχάρων και έχει μικρό χρόνο κρυστάλλωσης. Το μέλι λεβάντας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Τυροσίνη / tyrosine, ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα το οποίο βοηθάει το νευρικό σύστημα.
Επίσης έχει αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή δράση. Το μέλι λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή των φλαβονοειδών naringenin και luteolin .
Τόσο το  ένα όσο και το άλλο  έχουν αποδειχθεί ότι ασκούν ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.Σας το προτείνουμε για μια διαφορετική, «ανθισμένη» κουταλιά μελιού με επίγευση λουλουδιών, που θα σας συνεπάρει.
Συλλέγεται από βιολογικές καλλιέργειες στην Χαλκιδική.
Το μέλι διατίθεται στις παρακάτω  συσκευασίες: 
 0,290.

 

 

Το μέλι ως βασικό μας προϊόν, είναι 100% ανεπεξέργαστο και δεν υπόκειται σε καμία προσθήκη συντηρητικών, χρωμάτων ή αρωμάτων. Επίσης, το μέλι δεν περνάει από διαδικασία θέρμανσης, με αποτέλεσμα να μη χάνονται οι ιδιότητες και οι θρεπτικές του ουσίες.