Λίγα λόγια για το μέλι

Λεβάντα

Το σπάνιο μέλι λεβάντας κατατάσσεται στις γαστρονομικά ανώτερες ποικιλίες μελιών παγκοσμίως. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Τυροσίνη /tyrosine, που βοηθάει το νευρικό σύστημα. Επίσης έχει αντιοξειδωτική, αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή δράση.  Το μέλι λεβάντας έχει γεμάτη, εξαιρετικά πλούσια γεύση με έντονη γλυκύτητα, ξεχωριστή επίγευση, και η αίσθηση ανθισμένων λουλουδιών που αφήνει, θα σας συνεπάρει. Ανοιχτόχρωμο, κρυσταλλώνει γρήγορα.

Ανθόμελο δάσους

Ανθόμελο Δάσους,μέλι από βότανα, λουλούδια του δάσους και άλλα αυτοφυή άνθη. Είναι αρωματικό, σκουρόχρωμο και με μεγάλη θρεπτική αξία. Προτιμάται ιδιαίτερα από τα παιδιά για την γλυκιά και παιχνιδιάρικη γεύση του . Οι τονωτικές και ευεργετικές ιδιότητες όπως και το χρώμα του, διαφέρουν ανάλογα με το νέκταρ των φυτών.Βοηθά στην πέψη και την αναπτυξη των παιδιών.Δίνει ενέργεια, αντοχή, βοηθά στην εντερική λειτουργία. Κρυσταλλώνει γρήγορα.

Σουσούρα-φθινοπωρινό ερείκι

Το μέλι φθινοπωρινής ερείκης-σουσούρας χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας με υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους και φαινόλες. Διακρίνεται για την δυνατή γεύση του, είναι πιο γευστικό από την ανοιξιάτικη ερείκη. Είναι πλούσιο σε πυρίτιο, βόριο και βάριο, βοηθά στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών. Ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό & τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι σκουρόχρωμι και κρυσταλλώνει γρήγορα.

Βελανιδιά

Από τον ορεινο ογκο της Χαλκιδικης. Σκουρόχρωμο μέλι με ωραίο άρωμα, ιδιαίτερα πλούσια και μεστή γεύση, δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Ενισχύει τον μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων, στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, και χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας.

Πεύκο

Μέλι πεύκου από την Σιθωνία Χαλκιδικής, μοναδικό σε γεύση, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία που οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Από τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.). Μέλι σκουρόχρωμο, παχύρευστο και ιδιαίτερα ευγευστο για τα παιδιά.